UPPSALAPRALINEN

STORA SMAKER

STOLTA TRADITIONER

Rostad kaffeböna

Ett samarbete mellan

Chocolat och Lindvalls Kaffe

En smaksensation!

Två lokala företag gick ihop och skapade Uppsalapralinen

Kraftig mörk choklad

Vit chokladmousse med färskmalet kaffe

Uppsalas egen pralin är handgjord i Belgien av kraftig mörk choklad som balanseras av en härlig fyllning med lätt mousse på vit choklad och färskmalet kaffe. På toppen ligger kaffebönan. 

 

Bit in i den rostade bönan så uppstår en kaffeexplosion som tillsammans med den mjuka, söta chokladmoussen skapar en fantastisk smakupplevelse.

När två bönor blir en pralin

Allt börjar med att Hrair Panossian och Niclas Lindvall träffas för första gången. De upptäcker direkt att de har samma brinnande passion för smaker i alla dess former. Inte så konstigt kanske när den ena är uppväxt upp i ett familjeföretag som vikt sitt liv åt choklad, tryfflar och praliner. Och den andra är femte generationens kaffetillverkare.  

 

Efter ett långt och närmast filosofiskt samtal inser de snabbt att de vill slå ihop sina kunskaper och skapa något gemensamt. Kaffebönan och kakaobönan hittar där och då sitt hem och de döper den till Uppsalapralinen som en hyllning till den stad de båda växt upp och verkar i.

Hrair Panossian
Chocolat
Niclas Lindvall
Lindvalls Kaffe

Ett familjeföretag som brinner för livets goda. Uppsalas största utbud av choklad, lakrits och annan konfektyr samt cigarrer och pipor. Ett perfekt ställe att hitta presenter eller något att lyxa till vardagen med! LÄS MER...

  • Facebook
  • Instagram

Kundtjänst

© Chocolat Uppsala