UPPSALAPRALINEN
STORA SMAKER
STOLTA TRADITIONER

Rostad kaffeböna
Ett samarbete mellan
Chocolat och Lindvalls Kaffe

En smaksensation!
Två lokala företag gick ihop och skapade Uppsalapralinen
Kraftig mörk choklad
Vit chokladmousse med färskmalet kaffe
Uppsalas egen pralin är handgjord i Belgien av kraftig mörk choklad som balanseras av en härlig fyllning med lätt mousse på vit choklad och färskmalet kaffe. På toppen ligger kaffebönan.
Bit in i den rostade bönan så uppstår en kaffeexplosion som tillsammans med den mjuka, söta chokladmoussen skapar en fantastisk smakupplevelse.
När två bönor blir en pralin
Allt börjar med att Hrair Panossian och Niclas Lindvall träffas för första gången. De upptäcker direkt att de har samma brinnande passion för smaker i alla dess former. Inte så konstigt kanske när den ena är uppväxt upp i ett familjeföretag som vikt sitt liv åt choklad, tryfflar och praliner. Och den andra är femte generationens kaffetillverkare.
Efter ett långt och närmast filosofiskt samtal inser de snabbt att de vill slå ihop sina kunskaper och skapa något gemensamt. Kaffebönan och kakaobönan hittar där och då sitt hem och de döper den till Uppsalapralinen som en hyllning till den stad de båda växt upp och verkar i.

Hrair Panossian
Chocolat
